23 Eylül 2012 Pazar

Şimdi Gömlek Zamanı!



Sonbahardayken bu ve buna benzer konulardan bahsetmemek ayıp olurdu. O yüzden, yapabileceğim en iyi araştırma ve incelemeyi yapıp size en iyisini sunmak istedim. Bundan daha iyi araştırıp paylaşanı bulun elinizi öpeyim. Hadi bakalım. :P

Bugünkü yazım gömlekler hakkında olacak. Hemen geçelim o zaman yazıya, ne dersiniz?

Gömlek denilince akla ilk gelen model ekoseli veya kareli olanlardır bana göre, ve bir bayanda en iyi duranlar da onlardır. Bazı insanlar gömleği kadınlara yakıştırmıyor olabilir ama bence kesinlikle çok yakışıyor, ayrıca “erkek giysisi” olan akıllara kazınmış olsa da bir kadın bunu giyince feminenliğinden kesinlikle ödün vermiyor, hatta üzerinde iyi durmasını sağlayanda, kombinini güzel ayarlayanda çok da seksi oluyor. 


Gömlek çoğu zaman sizin kurtarıcınız olabilir. Giyecek bir şey bulamadığınızda, kombininizi tamamlayamadığınızda ekoseli bir gömleğin yanına en sade seçimleri yapsanız bile fazlasıyla ilgi çekici ve şık olabilirsiniz. Tabii öncelikle gömlek giymeyi sevmek gerek, bu konu da size kalmış.

İlk örneklerde gömlekler direk giyilmişti fark ettiyseniz, buradaysa herhangi bir şeyin üzerine gömlek giymiş örnekteki kızlar. Benim en sevdiğim gömlek giyme stilim sade bir t-shirt ve kot şort üstüne dikkat çekici ekoseli bir gömlek giymektir. Kim giyerse giysin yakışacağından da eminim. Yine öncekinde de bahsettiğim gibi, burada da en basit kıyafetlerinizin üzerine ekoseli/kareli gömleğinizi giydiğinizde gayet şık, aynı zamanda çok da rahat olabilirsiniz. 


Gelelim bu “kot gömlek” dediğimiz gömlek tarzına. Bu sene herkesde görmekten kusma derecesine gelsem de hala seviyorum ve en kısa zamanda bir tane almak istiyorum. (Evet yanlış okumadınız daha hala almadım.) Bu gömleğin altına ne giyerseniz giyin, saçınızı ne yaparsanız yapın, çantanız, takınız, ayakkabınız ne olursa olsun her şeye fazlasıyla uyum sağlıyor. Baktınız saçınız, makyajınız, takılarınız vesaire çok süslü, üzerinize giyin bu gömleklerden bir tane, hoop “spor şıklığı” görüntüsü oluşsun. Gömleklerin en sevdiğim yanı da bu zaten.


Bu gömlekleri bir şeyin üzerine açık şekilde giyen gördünüz mü bilmiyorum, ben de görmedim ve giymenizi de tavsiye etmem. Siz isterseniz hay hay, ama bence öyle giyildiğinde güzel duran bir model değil.

 “Ben öyle ekoseliymiş, kotmuş bilmem neymiş gelemem, cici cici giyinir çıkarım.” Diyorsanız size göre de müthiş gömlekler bulunmakta. Yukarıdaki örneklerin hepsi fazlasıyla cici. Ayrıca kravat kesinlikle çok tatlı olmuş, özellikle “cici” dediğim bu tarz gömleklere kravatın çok yakışacağına eminim. Ama dediğim gibi, yakışıp yakışmaması sizin o kombini nasıl yaptığınıza bağlı.

  
Gelelim gömlek takılarına. Hepsi birbirinden şık, hepsi birbirinden güzel. Bu tarz şeyler ekoseli veya kareli gömleklere pek uygun olmaz, tek renk bir gömleğiniz varsa denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ve en sevdiğim gömlek takısı; zımbalanmış yaka. Gömleğinizin yakasına 3-4 tane kare zımbayı zımbalayın, olmasın sizden güzel gömleklisi. O kadar söylüyorum. Zaten zımba hastasıyım, bu yüzden bunlara bayılıyorum. En güzel kot gömleklere yakışıyor bence, ama diğerlerine de gayet yakışır eğer yapmak isterseniz. Ayrıca ekoseli gömleklerde pek belli olmaz ve göz yorabilir ama illa yapacağım derseniz tabii ki yapın, güle güle de giyin. :)


 Bir diğer gömleklere farklılık katan şey ise yine zımbalanmış yakalar. Ama bunun üstteki örneklerden tek farkları tüm yakalarının zımbalanmış olması. Yakaların ucuna yapılmış birkaç tane zımbayı tercih ederim ama bunlara da hayır demem. Zımbalanmış her şey güzeldir en nihayetinde bana gore.


Zımbalar dışında gömleklerle kullanılan diğer takılar da bunlar oluyor, sol alttakine bayıldım, aah ah buralarda da olsa böyleleri…


Ve papyonlar bu aralar moda olmaya başladı. Sadece erkekler değil artık kızlar da papyon takıyorlar, ve bence kesinlikle çok tatlı duruyor. Ekoseli bir gömleğinize papyon takmak isterseniz tek renkli ve gömleğinize uyacak bir renk seçmenizi, ama tek renkli düz bir gömleğinize papyon takmak isterseniz de çicekli böcekli, rengarenk, çizgili, ekoseli vb. papyonlar takmanızı öneririm. Öyle çok daha tatlı oluyorlar.


Papyon satın almak isterseniz, tıklayın!

Yazıyı hepinizin yüzünü güldürerek sonlandırayım dedim. Bu fotoğraflardan sonra benim de diyecek bir şeyim yok açıkçası. Bunun üzerine gidip soğuk bir su için. Bizim ülkede de bunlardan olsun bolca allahım ne olur, amin.


1 yorum:

  1. Tüm zımba ve çivi çeşitleri için blogumu ziyaret edebilirsiniz :)
    www.pelinizi.blogspot.com

    YanıtlaSil