28 Ekim 2012 Pazar

Senenin En Büyük Modası: Zımba

Zımbalı aklınıza gelen her şey bu aralar çok sevilmekte. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, ben de zımba hayranlarından biriyim. Zımbanın hoş gideceği kıyafetlerimi zımbalamaya çalışıyorum genelde. 

Zımba kıyafetlere renk katarken aşırı durmuyor, ayrıca zımbaları ister karışık dizin ister bir düzen içerisinde, ister sadece tek bir zımba modeli kullanın ister kare, yuvarlak, sivri uçlu hep bir arada; her türlüsü çok güzel oluyor. Ve zımbalı kıyafetinizle ne giyerseniz giyin "yok bu olmadı" diyemiyorsunuz, zımba her şeye uyan bir meret çünkü. 

En çok zımbalanan şey kuşkusuz kot şort. Her modeli süper oluyor, benim de zımbaladığım şortum var bir sürü. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum açıkçası. Gerçi şimdi her markanın, her ürünün bir taraflarında zımba var, kendi istediğiniz modeli yaratmak gibi bir amacınız yoksa küçük çaplı bi araştırma sonucunda zımbalı her şeyi elde edebilirsiniz.


En sadeleri cebin üzerine yapılanları, ama örnek için koyduğum fotoğraflarda sol alttaki büyük karede yapılmış olan zımbalı şort da çok hoş. Kot şorta en çok kare zımbayı yakıştırsam da sivri ve yuvarlak zımbalar da fazlasıyla güzel. Dediğim gibi, zımbalı her şey çok güzel.

 İkinci zımbalı kıyafet örneğimse kot ceket. Kot ceket fazlasıyla sade, bu yüzden zımbalarla eğlenceli ve hareketli hale getirmek bence çok mantıklı. Ama abartmamak da lazım tabii ki. Fotoğraf araştırması yaparken abartılmaktan rüküş hale gelmiş çok fazla ceket gördüm, aman dikkat.


Kot cekete de en çok sivri zımbaları yakıştırıyorum. En kısa zamanda bloğa kendi yaptığım zımbalı kot ceketimi koyacağımdan kuşkunuz olmasın. :)


Üçüncü örneğim zımbalı deri ceket. Eğer işi biliyorsanız deri ceketinizi süper hale getirebilirsiniz. Ama biraz risk almak gerek bunda bence. Çünkü deri ceket ucuz olan bir şey değil genel olarak, zımbayı yanlış yere takarsanız çıkarıp yerini değiştirdiğinizde izi kalacaktır ve tabii ki hoş bir görüntü olmayacaktır. 

İsterseniz yine mağazalardan kolayca ulaşabilirsiniz, ama kendimiz denemek isterseniz de en basitinden youtubea koyulan videolara göz atabilirsiniz. Youtubea deri ceket zımbalayıp koyanlar hakkında anlamadığım şey de şu, bu deri ceketler kalın değil mi, nasıl takıyorlar zımbayı bunlar? Deri ceketim mahvolursa olsun diye düşünebildiğim an deneyecek ve göreceğim nasıl olduğunu. Ya da büyük ihtimalle gidip zımbalı bir deri ceket alacağım.

Ama fotoğraflar da insana her şeyi yaptıracak gibi. Özellikle şu sağ alttaki örnekte olduğu gibi baklava şeklinde takılan kare zımbalar deri ceketlerde çok hoşuma gidiyor. 

Dördüncü örnek zımbalı ayakkabı. Topukluları, botları vs. el yapımı elde edemeyiz, istiyorsak illa ki bir yerden satın almamız gerek. Ama converse gibi ayakkabılarımıza yapabiliriz, ki ben yaptım. Güzel de oldu. Ama bu kış her yerde zımbalı çizme ve bot arıyorum, güzel bir şeyler bulursam hayatta kaçırmam. 


Converse'inizi zımbalamak isterseniz internette "studded converse" olarak araştırma yapıp farklı farklı modellere göz atabilir, fikir alabilirsiniz. İngilizce yazmanız daha iyi olur çünkü daha çok örnek çıkıyor öyle yapınca. Ya da isterseniz alın ayakkabınızı elinize, istediğin gibi süsleyin. Örneğe ihtiyacınız yok.


Beşinci örnekse zımbalı çanta. Zımbalı çantalar çoğu yerde satılıyor, satın almak en azından daha kolay. İlla evde yapmak istiyorum diyorsanız o size bağlı tabii. Deri çantalara zımba çok yakışıyor, yapıştırarak takılan zımbalardan bulabilirseniz siz de yapabilirsiniz. Benim tarafımdan denendi, onaylandı. 


Altıncı örnek çoğumuzun hiçbir zaman giyemeceği, giyecek bi ortam bulamayacağı zımbalı büstiyer örneği. Uğraşıp zımbalasak nerde giyeceğiz bu şeyi allah aşkına? Zor iş bunlar. Yine de her şeye rağmen insanın bir yerlerden böyle bir şey bulası, ya da malzemeleri alıp yapası gelmiyor mu cidden? Evde giyer ayna karşısında "ay ne güzel şey bu yaa" der çıkarırız ancak bu olur yani. 


Partiye falan gidilecekse belki bir nebze altına yüksek belli herhangi bir şey ve üstüne de bir yelek, ceket vesaire ile kombinlenebilir ama yine de baya iddialı bir kombin olur bu, gideceğiniz partinin seviyesini bilerek deneyin. Okulunuzun yılbaşı partisinde böyle giyinirseniz komik olur mesela.

Ve son örneğimiz zımbalı telefon kılıfı oluyor. Örneklerde de gördüğünüz gibi genelde bu işlem hep iPhonea uygulanmış, farklı telefon kılıflarında zımba zar zor görebiliriz. Diğer telefonların kaplarına da uygulanabilir ama sonuçta iPhone bu, kendisi gibi kabı da diğer telefonlarınkinden daha güzel, daha cool, daha göz alıcı oluyor maalesef.


Zımba çılgınlığı derken şaka yapmadığımı anlamışsınızdır herhalde. Devir bulabildiğimiz kadar zımba bulup her şeyi zımbalama devridir bayanlar; hemen koşun kapın zımbalı bir şeyler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder