9 Eylül 2012 Pazar

MTV Video Music Awards 2012

Biraz geç de olsa, ilk ödül töreni yazımı yazıyorum. Geç olsun güç olmasın diyerek hemen konuya girelim.

6 Eylül'de Los Angeles'da gerçekleşen MTV Video Music Awards yani Türkçesiyle MTV Video Müzik Ödülleri rüküşlükten geçilmedi. İyi giyinenler olsa bile yanlışlar doğruları götürdü haliyle. 


En rüküş kişiyle başlamak istemezdim ama maalesef bu kötülüğü yapıyorum. Allahım ben nerelere gideyim, kimlere sığınayım? Tamam anladık zevkin kötü, hatta berbat, ama o kadar paran var pulun var, bir stilist tut, bir kendine çeki düzen ver. O kafana taktığın şey ne, o saçlar ne, o kıyafet ne, ayakkabılar ne? Daha fazla konuşamıyor, diğer ünlümüze geçiyorum ben.


Rita Ora da o kıyafetle bir diğer gecenin rüküşler rüküşü oluyor. Üzerine onu giydin, tamam, sindirdik, Rita Ora'dır yapmıştır bir hata dedik, ama o kolyeler ne orada? Ben mi öğreteyim öyle kıyafete o kolyelerin gitmeyeceğini? Kıyafeti Emilio Pucci, ayakkabıları ise Christian Louboutin imzalıymış. O güzel ayakkabılar maalesef üzerine giydiği şeyin altına ezilip gidiyor.


İlk iki ünlümüzden sonra Alicia Keys aham şaham bir kıyafet giymemiş olsa bile, "oh be" dedirtti. Alexandre Vauthier imzalı bu elbise, Alicia Keys'e yakışmış bence. En azından kadın rüküş olacağım diye zorlamamış, güzel giyinmeye çalışmış.


Ödül töreninin "eh işte"si olan kişi ise Taylor Swift oluyor. Taylor’ın takım elbisesi ipek bir J. Mendel, ayakkabıları Tom Ford, ve küpeleri Lorraine Schwartz. Kadınlara her zaman takım elbiseyi yakıştırıyorum, eğer iyi takım elbiseyi seçerlerse çok feminen bir görüntü çıkıyor ortaya. Ama seçemezlerse o takım elbisenin içinde kaybolup gidiyor, rüküş oluyorlar. Taylor Swift ise arada kalmış bu sefer. Ne çok rüküş, ne çok iyi giyinmiş. Pantolonunu ve ayakkabıları kesinlikle beğenmedim. Güzelliği sayesinde "rüküş" değil, "eh işte" konumunda yer alıyor gözümde. Boyun posun var, hatların güzel, ne diye emanet gibi şeyler giyersin ki Taylor?

Ke$ha bu şişko haliyle hala orasını burasını açmaya çalışıyor ya, şaşıyorum kendisine.Elbisesini hatları düzgün, bacakları sütun biri giyseydi çok yakışabilirdi ama ona hiç yakışmamış. Prada ayakkabılarındansa gözümü alamadım, bayıldım. Çantasıysa berbat bir seçim. Arkadaşlarınla buluşmaya falan gitmiyorsun ki kol çantası alasın yanına. Gittiğin yer koskoca ödül töreni. 

Katy Perry'nin Elie Saab elbisesi çok güzel bir elbise, ama Katy'e yakışmamış mı ne? Biraz daha kilo verip öyle transparant giymesini öneriyorum ben. Saçları sade ve güzel olmuş. Rüküş değil ama mükemmel de değil bu sefer Katy.

Pink'i çok severim ama Stella McCartney imzalı bu elbise babaannemin giydiği elbiselere benziyor açıkçası. Bu kötü elbiseyi bile taşınacak en iyi şekilde taşımış yine de Pink. Saçları her zamanki gibi kısacık kesim ve alıştığımız model. Küpelerini ve ayakkabılarınıysa sevdim. Ödül töreninin "rüküş demeye kıyamadığım" kişisi seçiyorum onu böylece. Duygularımı katmak istemezdim ama katıyorum işte, elimde değil.

Bazılarınız bana gülecek belki ama, Emma Watson'ın geceye ne vesileyle katıldığını hiç bilmiyorum. Şarkıcı sevgilisi mi var, arkadaşı mı var, ne olayı var, çözemedim. Araştırdığım kırmızı halı fotoğraflarında yanında müzisyen birini de göremedim hiç. Neyse, giydiklerini sevemedim ben. Rengarenk şeyleri genel olarak sevmem zaten, ama renkleri dışında giydiklerinin modelleri de pek hoşuma gitmedi.Tom Ford ayakkabılarıysa bir nebze iyiydi.


Geceye ne vasıtayla katıldığını anlamadığım diğer ünlü ise Jessiza Szohr. Oyuncular da bu geceye katılıyorsa neden sadece bu iki isim var, katılmıyorlarsa Emma ile bu kızın burada ne işleri var? Aklımda deli sorular. Her neyse, elbisesi "idare eder" derecede olsa bile, o altına giydiği botlar ne allah aşkına? Uludağ'a kayak yapmaya gitmiyorsun Jessica'cım, ödül törenine geliyorsun. O saçına taktığı bandana da berbat ayrıca. Yaktın beni Jessica :(

Gelelim ödül töreninin kurtarıcılarına. Kıyafetini eleştirmeden önce, saçlarıyla ilgili yorum yapmak istiyorum. O saçlar ne Rihanna? Ne yaptın sen güzelim saçlarına? Kısa saç güzel, iyi tamam ama kestireceksen illa bari bir şekil ver, bir şey yap. Yazık olmuş eski saçlarına. Yine de kabul edelim ki kadının yüzü her saç modeline gidiyor, başka biri kestirse çok daha kötü dururdu eminim. Kıyafetine gelecek olursak, saçlar kadar vasat değiller. Adam Selman imzalı bu elbise Rihanna'ya özel tasarlanmış. Sırt dekoltesine bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim.


Ödül töreninin kurtarıcılarından biri de Miley Cyrus oluyor. Emilio Pucci imzalı elbisesi Miley'e çok yakışmış bence. Yaşına ne kadar gitmiş bilmiyorum ama güzel vücuduna çok iyi gittiği ortada. Yeni saçlarınıysa çok sevdim. Uzun saçlarını kısacık kestirip kanser kurumuna bağışladı, mükemmel bir iş yaptı bence. O konuya daha sonra geleceğiz ama. Bir ilk yaşandı ve "saç piştisi" olundu törende. Pink ve Miley Cyrus'ın saçları aynıydı. Yüzleri çok farklı olduğu için tabii ki aynı durmuyor, ama ikisine de çok yakışıyor.


Kat Graham, aşkım, canım, bebeğim. Jean Paul Gaultier imzalı takım elbisesi zaten harika, bir de en sevdiğim renk olunca daha çok sevdim. Çok da yakışmış. Resmen gecenin kurtarıcı meleği oldu. Bir kadın takım elbiseyi üzerinde işte böyle taşımalı. Ayakkabıları ayrı çantası, saçı başı ayrı bir güzel. Koyu makyajı severim zaten, onu da dozunda, güzel yapmış. Ayrıca Ruthie Davis imzalı ayakkabılarına bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim bir zımba hastası olarak. Çok övdüm Kat Graham'ı, sanırım bu kadar yeter. 


Ve gecenin en, en, en beğendiğim ismi Demi Lovato oldu. Zımbalı deri ceketi, parlak mini elbisesi, ayakkabıları, takıları; hepsi birbirinden uyumlu ve göz kamaştırıcıydı. Onu benim gözümde en iyi yapan herhalde rocker tarzında giyinmiş olması oldu. Saçlarının ve makyajının güzelliğini es geçemeceğim ayrıca. Ben bir ödül törenine gitsem giyeceğim şeyler büyük ihtimalle bu tarzda olacağı için, beni yansıtmış diyebilirim. Her şeyiyle çok güzel olmuş, eksik bir yan bulamadım. Gecenin en iyi giyineni kesinlikle oydu bence.



Gelelim kim hangi ödülü almış öğrenmeye.

Yılın Klibi: Rihanna-We Found Love
En İyi Yeni Artist: One Direction
En İyi Hip Hop Klibi: Drake feat Lil Wayne- HYFR
En İyi Erkek Klibi: Chris Brown-Turn Up The Music
En İyi Bayan Klibi: Nicki Minaj-Starships
En İyi Pop Klibi: One direction-What Makes You Beautiful
En İyi Rock Klibi: Coldplay-Paradise
En İyi Elektronik Dans Klibi: Calvin Harris-Feel So Close
En Anlamlı Klip: Demi Lovato-Skyscraper


Bu ödül töreni de böyle geçti, gelecek ödül törenlerindeki eleştirilerimde görüşmek üzere. İyi veya kötü yorumlarınızı yapmaktan, beni haksız ya da haklı bulduğunuz yerleri söylemekten çekinmeyin. :)

5 yorum:

  1. artık hiç takip edesim gelmiyor :) düzgün giyinen yok bencede

    YanıtlaSil
  2. Kat Graham bende çok çok seviyorum :)kıyafetide cidden çok güzel
    bu arada bende bloguma bklerim canım gelirsen eğer çok sevinirim :)
    http://eda1907ozer.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. farklı olmak adına çok kötü giyinmeye başladılar mağlesef.
    miley saçlarını kanser hastaları için kestirmesini ise takdir ediyorum.mağlesef türkiyede bu tür duyarlılık yok birileri öncülük etse bende bu hastalara yardım etmek isterdim eminim benım gıbı bircok arkadşta vardır.blog sahibi haydi göreve desem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim öncülük edebileceğim bi olay değil açıkçası ama öncülük eden biri olursa seve seve katılırım :)

      Sil