20 Kasım 2012 Salı

Zımbalı Kot Ceketim

Selam kızlar. Yoğum bir sınav haftası üzerinden geçtim, (ya da o benim üzerimden geçti) bu yüzden bloga yazı koyamadım 1 hafta boyunca. Benim Dünyam yazısı olsun istediğim için sınavlardan sonra rahat bir dönemime bıraktım. Çoğumuzun sınav dönemi hala devam ediyor, ya da daha yeni bitti eminim. Neyse sınavları bir tarafa bırakırsak, bugün zımbaladığım kot ceketimi göstereceğim size. Şu yazımda sivri zımbalar aldığımı ve kot ceketime bir şeyler yapmak istediğimi söylemiştim, sonunda yapabildim.
 
 Bunlar ceketin zımbalanmadan önceki halleri. Ne kadar da masum duruyor yavrucak, başına geleceklerden habersiz. Şimdi vintage dediğimiz eski püskü şeyler moda oldu, ben de hep eski görünümlü şeyleri sevmişimdir. Zımbayı da çok seviyorum, bu iki şeyi birleştirmemek olmazdı. 


 Yapım aşamalarından iki kare. Renkler için çok üzgünüm, biri ışık altında diğeri karanlıkta çekildiği için böyleler.

 Vee sonunda bitti. Zımbalar çok sertti ve kumaşa geçirilen sivri kısımları resmen oval şeklindeydi, zımbaladığım şey de kot ceket olunca baya zorlandım gerçekten. Hatta birkaç gün sol başparmağımın ucu hissizdi. Ama değdi, yine olsa yine yaparım! (:P)

Arkadan önden falan filan bunlar da. Ceketin arkasına yapmak istediğim farklı şeyler var, yakında yeni haberlerle karşınızda olabilirim bu konuda.

Siz de böyle bir ceket yapmak istiyorsanız, yapacaksanız ya da yaptıysanız, size söyleyebileceğim iki şey var. Birincisi, ölçülü olarak yapın. Yapım aşamalarıma dikkat ederseniz kafama göre başlamadım. İlk omzu düzgünce ölçülü bir şekilde bitirip, ikinciyi de ilkine bakarak yapın. İkincisiyse, asla bu ceketi okulda giymeyin. Asla.

Fazla asi, fazla aykırı gelebilir size bu ceket. Ya da güzel de gelebilir. Her türlü yoruma açığım. Görüşürüz! :)



2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu ceketi okulda giydiğini görmüştüm, ama bu kadar güzel olabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Çünkü ben kot ceket tarzı şeyleri sevmem. Ama ne olmuşsa olmuş, senin parmaklarında asalet bulmuş. Güle güle giy. :)

    YanıtlaSil