12 Temmuz 2013 Cuma

Rock Chic Stili

Bugün sizinle "rock chic" adı verilen bi' stili paylaşmak istiyorum. 

Buraya uzun uzun, kim olduğu bilinmeyen resmi abi ablalarımızın yazdığı sıkıcı yazıları kopyalayıp yapıştırmak yerine samimi bir dille bahsedip örneklere geçeyim hemen.

Rock chic stili diyince içinde "rock" geçtiği için bazılarımızın aklına simsiyah gözler, kıyafetler, yüzü kapatan saç kesimleri gelebilir. Yanlış. Bu dediğimiz abartıya kaçmış, emolaşmış gotik stil olabilir ancak.

Rock chic tarzı, uçuk kaçık eteklerin, deri ve zımbalı bilekliklerin, hafif asi elbiselerin, çizmelerin tarzı. Aslında "şunu giyip şunu takarsanız siz de bu stile sahip olabilirsiniz." dememe imkan yok. Anlayacağınız, hafif asi havalar estiren güzel kıyafetlerin, ceketlerin tarzı bu tarz.  Siyah saçlı olmak, simsiyah göz makyajı yapmak ve siyahlara bürünmek zorunda değilsiniz. Kıyafetinize hafif asi ve çılgın imajları da katarak her kombini bu tarza benzetebilirsiniz.

Bu kombinler bana göre rock chic’e çok uygun. Siz de bunlardan ilham alarak kendi kombinlerinizi yaratabilirsiniz.

Ama çiçekli ve neon renklerdeki kıyafetleri fazla abartırsanız bu tarzdan biraz çıkmış olursunuz.
Mesela, altınıza neon renkte bir kot şort giyip üzerine hafif eski görünümü verilmiş bir grup tshirtü ya da güzel baskılı bir tshirt, bileğinize bir iki bileklik ve ayağınıza da converselerle bir rock chic kombini oluşturabilirsiniz bana göre. Özellikle genç bi kızsanız bu tarzı kendinize uydurabilir, kendi kendinizin rock chic stilini ortaya çıkarabilirsiniz. Hiçbir tarzın dışına çıkılmayacak noktaları, çiğnenmeyecek kuralları yoktur. 

 Bakın bu kombinlerde renkler çekinilmeden kullanılmış ama rock chic havaları esiyor.

Rock chic stilinin belirli aksesuarları, belirli kıyafetlerine gelirsek;
-Deri ve/veya zımbalı bileklikler
-Eski ve yıpranmış görünümlü t-shirtler, gömlekler, şortlar, pantolonlar, aklınıza gelebilecek her şey! Her yıpranmış kıyafet kötü değildir bu stile ve stil sahibi insanlara göre.
-Kot ve deri ceketler
-Converseler, botlar, çizmeler

Özellikle deri ceketler neyin üzerine giyerseniz giyin bir rock’n roll havası vermesine rağmen  rock chic kombininizin üzerine giydiğinizde muhteşem duruyor.

Türkiyede bu modayı yakından takip edebilen ve giymek istediği her kıyafeti rahatça giyebilen birileri varsa bravo derim kendilerine. Kendi tarzım bu tarza yakın mıdır yoksa alakası yok mudur tam olarak söyleyebileceğim bi' şey değil, çünkü belirli bi tarzım olduğunu düşünmüyorum. Ama bu tarza sahip her kıyafete ve bu tarzı elinden asla bırakmayan insanlara hayranım diyebilirim.

Rock chic tarzını benimsemiş ünlülere Taylor Momsenla başlamak istiyorum, çünkü bu tarzı tanımama neden olmuş kişi o.

Taylor Momsen şuan 19 yaşında ve tarzı biraz daha gotikleşti aslında. Biraz daha sert, iddialı kıyafetler giymeye başladı. Ama 14 yaşlarının sonlarında ele almaya başladığı rock chic stilini 16 yaşlarının sonlarına kadar elinden bırakmadı.

Oynadığı gossip girl dizisinde stilistlerin ona uygun gördüğü kıyafetler olsun, set dışında kendi isteğiyle giydikleri olsun, hepsi "benim olmalı bunlar!" dememi sağladı her zaman.
 Pembe elbisesinin üzerine geçirdiği deri ceketi, karışık sarı saçları ve kırmızı rujuyla bence mükemmel!

İkinci bir örneğimi ise bir dizi karakterinden vermek istiyorum.

Kaya Scodelario’nun canlandırdığı Effy karakteri, Skins dizisinin en sevilen karakterlerinden. İlk 2 sezonda Tony’nin kız kardeşi olarak karşımıza çıkmış olsa da, üçüncü ve dördüncü sezonlarda baş rolü oynamıştır. 



Yine gevezeliğim tutmuş, kısaca anlatmayı amaçlayıp upuzuun bi yazı yazmışım. Üşenmeyip okuduysanız ne mutlu bana. Siz bu stili bi hazmede durun, yeni yazımla buradayım birkaç güne.

E bir dahaki gevezeliğime kadar görüşürüz o zaman?

1 yorum:

  1. Siyahın asaleti, kırmızının büyüsü… Daima umursamaz, asi ve çılgın… Kimimiz için bir müzik türünden çok daha fazlasıdır rock. Adeta bir yaşam felsefesidir. https://www.tarz2.com/keep-calm-and-rock-on

    YanıtlaSil