6 Ocak 2013 Pazar

Deri Hakkında Her Şey

Çoğumuz için "kış" kelimesinin anlamlarından biri deri. Deri seksi bir görünüm katar, feminen gösterir, hem de sıcak tutmada yararı vardır. Tabii ki gerçek deri kullanımına ben de karşıyım, o ayrı konu ama hiç girmeyelim.

 Kuşkusuz deri denince aklımıza gelen ilk parça ceketler olmalı, hele de bu mevsimde. Herkesin dolabında illa ki siyah bir deri ceket olmalıdır bence. Siyah deri ceketiniz varsa kahverengi gibi renkleri de alabilirsiniz. Ama "siyah deri ceket" de "siyah mini elbise" gibi klasikleşmiş bir gardrop parçasıdır. Her şeyle giyilebilir, giydiğiniz  her şeyin üstüne gider siyah deri ceket. Ayrıca havası da ayrıdır. 

Bu sene yeni bir deri ceket alacaksanız zımbalıları tercih edebilirsiniz, zımbalı modeller çok hoşuma gitti. Ya da cesaretiniz varsa eski deri ceketinizi zımbalayabilirsiniz. :)

Deri pantolonlar öylesine bir kafeye falan giderken ne kadar giyilebilir bilemem ama yine de çok kullanıldığı aşikar. Fazla abartı giyinmenin komik duracağı bir ortamda deri pantolon giymekte ısrarcıysanız üstünüze giyeceğiniz kıyafeti, ayakkaılarınızı, takılarınızı fazlasıyla sade tutmanızı öneririm. Deri pantolonun abartısını alıp hoş bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Üstteki bayanlar bile bir davete gitmiş olmalarına rağmen pantolonları dışındaki her şeyi sade tutmakta özen göstermiş gördüğünüz gibi.

 Deri pantolonla taytın arasında pek bir fark yok aslında. Deri oldukları için iki model de bacağı sarıyor, pantolonun tek farkı cepleri, fermuarı ıvırı zıvır olması. Ama ben tayt giymeyi daha çok seviyorum. Tayt giymek içinse yine pantolonda önerdiğim şeyleri dikkate almanızı öneririm. Açıkçası öylesine bir yere giderken hiç parlak deri tayt giymedim, çünkü ağır bir model. Bunu kaldırabileceğinizi düşünüyorsanız hay hay, önerilerimi de dikkate almayı unutmayın sakın.

 Yazın terden gebertirken kışın donduracak modellerimiz ise deri etekler ve şortlar. İlkbahar veya sonbahardaysa mükemmel gidebilirler. Kışın da altınıza çorapla giyebilirsiniz bence. Deri şortlara bayılıyorum özellikle ama henüz alamadım. Deri şort/etek ve deri ceketin birleşimi de çok hoşuma gidiyor. En kısa zamanda ben de böyle bir kombin yapmak istiyorum.

Ve son olarak da deri ayakkabılara gelelim. Deri ayakkabılar her mevsim ayağımızdalar aslında. Kışları deri bot veya çizmeler çok işimize yarasa bile, yazın da deri ayakkabılardan vazgeçemiyoruz. Deri ayakkabının ayağa zararı çok, ama o kadar güzeller ki vazgeçmek elde değil. Yazın converseden başka bir şey giymeyi sevmesem bile bazen ben de deri açık ayakkabılar vb. giyiyorum, ama kışın giydiğim tek ayakkabılar deri botlar, çizmeler oluyor. Bayılıyorum deri ayakkabılara.

Özellikle bu sene ortaya çıkan zımba modası sonrasında deri ayakakbılar daha çok kullanılır olmaya başladı, ayakkabı markalarının yeni sezon bot/çizme ve diğer ayakkabı modellerinin çoğunda, diğer markaların, diğer ürünlerinde görebildiğimiz gibi zımbayı sıkça görebiliriz. Ama ben en çok deri bota zımbayı yakıştırıyorum ve yine en kısa zamanda zımbalı bir deri bot almak istiyorum.


Deri şeylerle ilgili yazım da bu kadar oluyor, eksik bıraktığım, üzerinde uzun süre durmadığım, aklıma gelmeyen herhangi bir şey varsa ya da katılıp katılmadığınız yönlerim varsa yorum yapabilirsiniz.
Bir dahaki yazımda görüşmek üzere, sınav haftasına giriyorsanız bu yazıyı okuduktan sonra hemen bilgisayarı kapatın ve derse başlayın. (Anne gibi oldu biliyorum)

Görüşürüz!

1 yorum: