12 Kasım 2012 Pazartesi

MTV Europe Music Awards 2012

Selam beybiler. 2. kırmızı halı yazımla sizlerleyim. Ben bu ünlülerin kırmızı halılarını inceleyip çekiştirme işini çok sevdim, umarım siz de okurken eğlenirsiniz.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde gerçekleşen MTV Europe Music Awards oradan buradan bir sürü ünlüye ev sahipliği yapmış. Ama ben aralarından en çok tanınanları ve sevilenleri seçmeye çalıştım. Hemen başlayalım o zaman incelemelere.

 Gecenin "ödülleri götüren" şarkıcısı Taylor Swift oldu. Başka ödül törenlerinde daha fazla aldığı da olmuştu hatırladığım kadarıyla, utan be kızım başkalarına da bırak azıcık. Neyse biz işimize bakalım. Elbisesi J.Mendel imzalıymış. Kırmızı halıdan ilk geçtiğinde kırmızı ruju yoktu ama sahne performansında sürdükten sonra bir daha silmemiş, iyi ki silmemiş, kırmızı ruj ona çok yakışıyor ve elbisesine de iyi gitmiş bence. Makyajını da saçını da sevdim. Bugün ayrı bir güzel olmuş Taylor.
 Carly Rae Jepsen biraz fazla ağır giyimli geldi gözüme ilk başta, ama daha sonra 27 yaşında olduğunu hatırlayıp düşüncelerimi değiştirdim tamamen. 27 yaşında duruyor mu hiç bu kız ya? 22 falan deseler hiç ses etmem ben. Tamam bu fotoğraflarda olgun duruyor ama normalde öyle değil. Neyse. Makyajını ve saçını sevsem de Johanna Johnson imzalı elbisesini pek sevmedim. Ya da belki de Carly'ye gitmeyen bir seçim olmuş.
 Ödül törenini "açabildiğimiz kadar açalım" olarak algılamış Heidi Klum var karşımızda. Elbisesi Versace. Rengine bayıldım , ama parçaları birleştirsen okuldaki sırama örtü yapmaya yetmez. Ayakkabılarında modelini sevmedim açıkçası. Yine de saçı başı makyajı tatlı göründü gözüme. Sen git oranı buranı aç, sonra masum masum makyajlar yap. Oldu mu canım?
 Rita Ora "Allahım ne yapsam da her ödül töreni sonrası tekrar tekrar yüzyılın rüküşü seçilsem" diye geceleri uyuyamıyordur bence. Bu ne? BU NE? Sağdaki fotoğraf ilk kırmızı halı fotoğrafı, soldakiyse sahne performansından sonra giydiği kıyafet. Ne yapmaya çalışıyor bu kadın anlayamıyorum ben ya. Ne güzel kadınsın, insan gibi giyinsene canım benim ya. Rüküşlüğün de bir sınırı var. Bilmeyerek böyle giyinmesine imkan yok ama gerçekten bilmeyerekse yardım eli uzatın bir şey yapın bi stilist falan tutalım Rita'ya allah aşkına.
 Alicia Keys Stella McCartney imzalı elbisesiyle Rita'dan sonra ne güzel geldi bana. Hayır, "MÜKEMMEL GİYİNMİŞ. BRAVO!" demiyorum ama vücut hatlarını belli eden, abartı olmayan ama çok da şık olan bir elbise seçmiş. Yaşına, tarzına, vücuduna uydurmuş kesinlikle. Hadi yine iyisin Alicia, benden tam notu kaptın ya arkadaşlarına hava atabilirsin.
 Lana Del Rey'i ilk gördüğümde Pamuk Prenses'in mavili kırmızılı bir elbisesi var ya, o geldi aklıma. Bir süre inceleyince elbisenin çok kötü olduğuna kanaat getirdim. Fazla sade ve bu sade şıklık katmamış. Ayakkabılarını da sevmedim. Saçları da genelde gördüğümüz model ama ne bileyim, bir şeyler eksik geldi bana. Yine de kadın o kadar güzel ki fazla ağır eleştiremiyorum. Yapma etme Lana'cım, canım, bebeğim.
 Kim Kardashian yarım saattir incelememe rağmen ne olduğunu anlayamadığım etek kısmına sahip bir elbiseyle katılmış törene. Eteği siyah poşetlerden yapılmış gibi duruyor. Ayrıntılı araştırmadım; bu yüzden kumaş mıdır, biraz önce söylediğim gibi abudik gubudik bir şey midir bilemedim. Kadının poposu ve göğüsleri o kadar orantısız ki genelde hiçbir şeyi yakıştıramıyorum üstüne. Ama bu sefer az biraz da olsa elbiseyi üzerine yakıştırmayı becermiş gibi, ne dersiniz? Unutmadan, elbisesi Stephanie Rolland  imzalıymış.
 Bu sene eurovision birincisi olan Loreen de katılmış törene. Eteğini, saçlarını, deri ceketini, kısacası hiçbir şeyini sevmedim. Törene geç kaldığı için saçını yaptıramamış gibi duruyor. Etek ve ceketi ayrı bir alem zaten. Hiç girmiyorum bile o konulara. Yıllar önce kaybettiği ikizi  Carly Rae Jepsen'la tekrar kavuşmak için gelmediyse boşuna rezil olmuş bence.
Bayanları çekiştirdik, azıcık da beyleri çekiştirelim. Son zamanlarda fazlasıyla ünlü olan Gangnam Style şarkısının sahibi PSY geceye güzel bir smokinle katılmış. Ama ayakkabılarını ve gözlüklerini sevmedim. Bu adam bir de ödül almış ya, "Eheheh çok saçma ya şarkıya bak" ayağına yatıp baya hayranı olan var demek ki. Bu şarkı ödül aldıysa bizim Naptın Gari Nettin Gari Lo şarkımız da ödül almalıydı.

Muse grubu da katıldı törene. Kırmızı halıca çok cool durdukları apaçık ortada, zaten adamlar "rockçıyıs herkes bilsin" demek için gelmiş, bir de kıyafet mi eleştirelim? Ki bence tarzlarını göz önüne alarak bakarsak giydikleri şeyler absürd değil. "AY RÜKÜŞ OLALIIM!!" demediklerine de eminim zaten.

Ve yazımızı Conıs Bıradırsla bitirelim. İsimleri de ne zor, o kadar çok yanlış ve saçma söyleyen var ki ben de her an "Jonas Brothers kardeşler" ya da "Jonas Brotherslar" yazabilirmişim gibi geliyor. Neyse. Hepsini tek tek incelersek üstleriye altlarına giydikleri şeylerin renkleri uyumlu en azından. Hatta çok iyi diyemesek de idare eder derecede giyilmiş sayılırlar bence. Sadece biraz fazla salmışsınız kendinizi canlarım, şarkıcı mısınız kız kardeşini erkeklerden korumaya gelmiş abiler misiniz belli değil.
Kazananlara Bakacak Olursak;

En İyi Şarkı Carly Rae Jepsen, ‘Call Me Maybe’
En İyi Yeni One Direction
En İyi Bayan  Taylor Swift
En İyi Erkek Justin Bieber
En İyi Pop Justin Bieber
En iyi Canlı Taylor Swift
En İyi Rap Nicki Minaj
En İyi Rock Linkin Park
En İyi Elektronik David Guetta
En İyi Alternatif  Lana Del Rey
En İyi Video PSY, ‘Gangnam Style’
En Güzel Taylor Swift
En Fazla Hayranı Olan One Direction
En İyi Sahne  Justin Bieber 
En İyi Çıkış Carly Rae Jepsen

Genel olarak baktığımızda fazlaca büyük skandalın yaşanmadığı, olaylı kıyafetlerin, gösterilerin olmadığı, kendi çapında, sade bir ödül töreni olmuş bu tören. Önümüzdeki törenlere bakacağız artık.

1 yorum:

  1. heidi klum'u kötü giyindiği zamanlar bile beğeniyorum, gülümsemesi yetiyo! kıyafeti cidden kötü heralde hala yaşlanmadım demek için okadar açmış:P favorim PSY ama:)))

    YanıtlaSil