25 Kasım 2012 Pazar

Aman Tayt'ım!

Ne zaman modaydı, ne zaman moda olacak bilemem ama zaten tayt moda olacak bir kıyafet değil çünkü illa ki her sezon bulunuyor. Ben resmen bir tayt delisiyim. Siyah, renkli, desenli, yırtık pırtık; her türlüsü bacımızdır, her türlüsü bizim olmalıdır! 


Kışın giy altına düz siyah bir tayt, üstüne ne geçirirsin artık orası sana kalmış. Çünkü siyah taytın üstüne ne giyersen giy uygun kombini yakalayabilirsin.

Ayrıca taytlar bacağı iyi sardığı için sıcak da tutuyorlar, kış aylarında vazgeçilmez oluyorlar böylelikle. En azından benim için :)

Ben de İzmir'de bulabildiğim kadarıyla desenli düz her tarzdan tayt var, gördüğüm her tayt benim olsun istiyorum. İnternette gördüğüm ve büyük ihtimalle sadece yurtdışında bulunan taytlara içim gidiyor.
Günümüzde sadece düz siyah taytlar değil, birçok tayt fazlasıyla kullanılmakta ve hepsi birbirinden şahane.

Deri taytlar harikalar ama eğer ipin ucunu kaçırırsanız "görmemişin taytı olmuş..." hesabına girer yaptığınız.  Gün içerisinde bir yerlere giderken altınıza deri bir tayt giyecekseniz üstünüze düz bir şeyler giymeye çalışın. Fazla şaşalı olursa göz yorar, ve günlük bir kıyafet olmaktan fazlasıyla dışarı çıkar. Eğer gece bir yerde giyecekseniz bu dozu istediğiniz derecede artırabilirsiniz. Deri tayt iyi parçalarla kombin edildiğinde sizi mükemmel gösterebilir, ama bu tabii ki sizin seçiminize bağlı.

Yırtık tayt, selam aşkım!

Yırtık tayt o kadar güzel ki. Şahsen ben bayılıyorum. Yine deride olduğu gibi günlük yerlerde üstümüze dikkat çekmeyecek şeyler giyersek ve dikkati bu tayta çekersek çok güzel görünebiliriz. Ama illa ben alt üst şakır şakır dolanmak istiyorum diyorsanız karar sizin tabii. 

Bu taytı görüp aşık olmuştum ama İzmir'de bulabileceğimi pek düşünmedim. Sonra tesadüfen bu taytla karşılaştım, ve tabii ki kaçırmadım!


Yalnız şöyle bir sorunumuz da var; tayt giymek bir mesele ama yırtık tayt giyince insanların tepkileri hiç çekilmez oluyor. Arkadaşların "ne oldu kedi mi tırmaladı seni ahahaha" esprileri, tanımadığınız insanların garip bakışları... Yine de büyük başarı gösterip kimseyi umursamadan bu taytı giymeye devam ediyorum ben, aşkın gözü kör derler ve ben ona resmen aşığım. 

Bu taytın üzerine nedense gri şeyler giymek çok hoş oluyor, diğer renkler de yakışabilir ama her ikisini de siyah giydiğinizde, tayt üstünüzdeki kıyafeti, üstünüzdeki kıyafet de taytı kapatıyor gibi geliyor bana.

Bunlar da "galaksi tayt" adı verilen fıstıklar oluyor. İzmirde bu taytlar için bakmadığım yer kalmadı, yok! İstanbul’da ya da farklı şehirlerde var mıdır bilmiyorum ama sanmıyorum da pek nedense. İnternet üzerinden alırsam ancak alırım, ki o da acayip cazip geliyor. Şunların güzelliklerine bi' bakar mısınız! 

Bu galaksi desenli neredeyse aklınıza gelen her şey fazlasıyla güzel oluyor.

Oh valla biz burada "Türkiyede yok her yeri gezdim ühü" diye ağlayalım, bunlar koleksiyon yapsın. Ayıp denen bir şey var canım benim, bak olmayanlar da var burada. Bizi düşün bari. 

 Bu tayta ne taytı desem bilemedim. İnternette "comic tights" yazınca çok daha fazla örneği çıkıyor, ama "komik tayt" mı diyelim şimdi buna? Bu güzellere yakışır mı o ad?

Bu taytlar biraz fazla iddialı sayılabilir çünkü çok fazla insanın beğeneceği bir tayt değil. Giyenin garip gözlere hazırlıklı olması gerek. Ama Türkiye’ye 50 sene sonra falan gelir zaten, o yüzden endişelenmeye gerek yok. İnternette herhangi bir sitede bulursam hemen kaparım, hayatta kaçamazlar elimden! Bunlardan alıp üzerinize renkli şeyler giyin, renkli ayakkabılar giyip takılar takın ve dünyanın en rüküş insanı seçilin oldu mu canım. Gerçekten, aman, bu taytla birlikte giyeceğiniz şeyler sınırlı. Abartı renkler, desenler falan giymeyin, yaklaşmayın bile. Zaten fazlasıyla ilgi çekici ve renkli her modeli.

Bunlar da diğer tayt modelleri. Leopar desenli tayt almıştım severek ben de. Çiceklileri görünce onlara da bayıldım.

Bir iki tanesini o kadar beğenmesem de diğerleri o kusurları kapatıyor. Bulmuşlar güzelim taytları, toplanıp fotoğraf çekilirler tabii. Bizim de olsa biz de çekiliriz.


Tayt dediğimiz cennetten düşme parçanın neredeyse her modelini tanıtmaya, nasıl kombinleneceği hakkında fikir vermeye çalıştım, umarım yararlı olmuştur size. Şimdi ben bu postu burada bitirip ah bu taytlar bizde niye yok diye ağlayacağım, görüşmek üzere.

4 yorum:

  1. Canım sen " comic tights " ı "komik taytlar " diye çevirmişsin ama olmamış o güzelim yapamıyosan bırak kalsın o orda, varsın Türkçe olmasın da İngilizce kalsın.Sıçmışsın ağzına güzelim dilin. "Comic" karikatür,çizgi roman falan anlamındadır. Yani "karikatürlü taytlar" desen tamam ama sen almışsın İngilizceyi kezban şekilde giydirip bebekte ki yakışıklı dolu bi kafeye atmışsın yazık günah valla .

    YanıtlaSil
  2. Yanlış yazmış olabilirim ama bu kadar kaba olmaya lüzum yok. Blogumda kelimelerine dikkat et, sıçmışsın falan ne oluyo?! Düzelttiğin için teşekkürler yine de.

    YanıtlaSil
  3. Tanımadığınız insanların hatalarını bu kadar kolay ve kırıcı bir şekilde yüzlerine vurmanız da özgüven eksikliğinizi gösteriyor. Anadilinizle yazdığınız yorumdaki yazım hatalarınızdan bahsetmiyorum bile.

    YanıtlaSil
  4. İlk yorumunu yapan şahsiyete ne blog sahibini nede yorum sahibini tanımamama rağmen resmen sinir oldum.. bilmemek ayıp değil ama senin yaptığın ayıbın önde gideni insanda bi terbiye olur ya. tamamen küfür dolu saçma benzetmelerle bezeli bir yorum! Eğlence nickli şahıs evet haklısın taytlar komik değil asıl Komik olan sensin!

    YanıtlaSil