12 Aralık 2012 Çarşamba

Okul Hakkında - #2

Selamlar bayanlar. Öncelikle verdiğim bu uzun ara yüzünden özür dileyerek giriş yapayım, zorunluluklar yüzünden biraz boşladım ama hep aklımdaydınız. Ziyaret sayısı baya artmış, çok mutlu oldum.

Neyse, biz yazımıza geçelim. Ülke gündemini meşgul eden konulardan birisi okullardaki serbest kıyafete geçme olayı biliyorsunuz. Biz bunun moda tarafına bakacağız. Bazılarımızın okulu geçmiştir, bazılarımızın yakında geçecektir, ama illa ki geçeceğiz ve bi kaç fikir vermek istedim size.

 Hiç ıncık ıncık tshirtmüş kazakmış girmeyeceğim, bu üç kombin üstünden yazacağım  aklımdakileri. Şimdi. Baya araştırdım okula uyabilecek kombinler için, çünkü fazla fazla yasaklar var ve giyebileceklerimiz kısıtlı. Ama şu üç kombine bakınca, kural ihlali hiçbir şey göremiyorum, üstelik gayet sadeler ve şıklar. Okula gelirken giymek için kesinlikle güzel şeyler.

Pantolon zorunlu tamam, rengini ıvırını zıvırını ayarladınız. Tek önemli kural yırtık pantolon olmaması, o kadar.
Üzerinize t-shirt üstüne gömlek giyebilirsiniz mesela. Yasak ihlali yok, abartı yok, ama şık. Gömlek üzerine bol bir kazak giyebilirsiniz, sadece kazak, sadece gömlek giyabilirsiniz.

Giydiğiniz şeyin üstüne zımbalı deri ceketler, kot ceketler vesaire giyebilirsiniz. Bunları ayarlamak da size kalıyor, kıyafetlerinize göre kombilerinizi yapın, ama lütfen, lütfen düğüne gider gibi gitmeyin. Abartısız şık olmaya çalışın.
 Ayakkabılara gelince... Bu fazla yağmurlu, karlı mevsimde sık sık bot ve çizme giyiyoruz. Botunuzda ya da çizmenizde bu sene moda olan zımbayı tercih edebilirsiniz. Ya da yıllardır modası süren ve eminim ki sürecek olan Dc.Martens botlarını (ya da bu modelde farklı markaları) tercih edebilirsiniz.

Gelelim çantalara. Kurallar arasında "süslü püslü çantayla gelmeyin" olmadığı için çantaya saldıracak kızlarımız var eminim. Yapmayın kızlar. Okula gittiğimizi unutmayalım, bence okul için bu örnekler fazlasıyla tatlı. Bilindik, alışılmış çantalar değil, ama abartılı da değiller.

Ve son olarak, saçlar. Saç modelleri hakkında yazacağım, bu yüzden lütfen renklerine aldırış etmeyin. Örneklerde "saçım salık olsun ama sade olmasın" diyen kızların yaptığı saçlar var bence. Toplamayalım, ama ekşın olsun. Modeller güzel, yağtırabileceğiniz biri varsa süper! :)

Sıra toplu saçlarda. Topuz modelleri birbirinden tatlı! Toplamayı seviyorsanız deneyebileceğiniz türlerden. At kuyruğu yapılmış saçlarda da genelde saçlar fazla sıkılmamış, kafaya yapıştırılmamış (ki güzeli o zaten), hafif dağınık ama toplu (evet öyle) modeller. Saçınızın bir olayı olsun istiyorsanız maşa yapın, ama abartmadan (!)


İkinci Okul Hakkında yazım da burada son buluyor arkadaşlar. Daha anlatılacak çok şey, gösterilecek çok kombin, önerilecek çok marka var ama kurallar yüzünden kıyafetler kısıtlandığı için benim de yazım kısıtlanmak zorunda kaldı. Yine de umarım verdiğim uzun aradan sonra iyi bir yazı olmuştur. Görüşmek üzere!

1 yorum:

  1. ilk görseldeki gri sweatshirt tarçın pantolonlu kombini çok sevdim! Örgü saçlara da bayılıyorum sık sık yaparım:)))
    takipteyim bana da beklerim
    http://melislicious.blogspot.com/

    YanıtlaSil